Transformatie: van nagelbijter naar verzorgde look

Er zijn veel mensen die nagels bijten, allemaal hebben zij zo hun eigen redenen waarom zij dit doen. Een groot deel doet dit onbewust, maar er zijn ook een aantal mensen die dit bewust doen. Nou zien nagels die gebeten worden er niet alleen super onverzorgd uit, ze zorgen ook voor een aantal gezondheidsrisico’s. Zo krijgen nagelbijters allerlei bacteriĆ«n binnen via de mond wat kan zorgen voor onder andere tandbederf.

Op cursus kregen wij dan ook de opdracht om een nagelbijter mee te nemen om op te oefenen. Mijn vriendin, qua nageluiterlijk een echte nagelbijter, ging met mij mee en tja zij had echt de nagels volledig afgebeten. Het was aan mij de taak om hier verzorgde nagels van te maken met behulp van sjablonen en acryl. Deze les hadden wij vrije keuze in kleurgebruik/ontwerp maar de nagels mochten niet buiten de vingertoppen steken. Zij moesten dus kort gehouden worden.

Daarnaast kun je bij een nagelbijter telkens maar op twee nagels tegelijk een sjabloon aanbrengen. Dit komt omdat de nagels en handen van een nagelbijter veel vocht bevatten, waardoor zij dus vaker klamme handen hebben en de sjablonen er dus zo vanaf glijden. Persoonlijk vond ik het best wel fijn werken om elke keer maar twee sjablonen op te zetten, nagels op te bouwen en daarna weer sjablonen op te zetten. Het leek, voor mijn gevoel, alsof ik op deze manier sneller kon werken. Daarnaast geeft het meer afwisseling tussendoor wat ik zelf erg prettig vond.

Voor deze set nagels heb ik gebruik gemaakt van de clear poeder, liquid, extreme butterfly sjablonen en de honeymoon collectie glitter acryl poeder van Crystal Nails. Vervolgens heb ik de nagels gebuft, gestempeld en geseald met de Crystal Nails top shine gel. De behandeling heb ik afgerond met nagelriemolie.

Ondanks dat het nog niet perfect is ben ik erg blij met het resultaat.

Wat vinden jullie van deze transformatie?

Liefs,
Sylvana

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *