Studie update: eerste keer werken op model

Afgelopen vrijdag was al weer de vierde lesdag van de cursus die ik volg. Tot nu toe hebben wij alleen gewerkt op de nailtrainer, maar nu was het tijd voor het echte werk. Wij moesten met acryl en sjablonen een French Manicure maken op een model. Mijn buurvrouw ging mee en wij begonnen de dag door eerst even te gaan winkelen in de groothandel, aangezien wij ruim op tijd aanwezig waren. Ik had inmiddels mijn acryl penseel al gesloopt en moest dus dringend een nieuwe hebben. Daarnaast had ik nog een aantal vijlen nodig waaronder een 180 grit vijl, 2 buffer vijlen en een polijstvijl. Ik vindt het namelijk fijn om voor ieder model (en straks voor iedere klant) een eigen vijlen set aan te leggen zodat ik besmettingsgevaar voor blijf. Mijn buurvrouw keek haar ogen uit in de groothandel en werd er inmiddels net zo hebberig van als dat ik er elke keer van wordt.

Daarna was het tijd om naar de lesruimte te gaan. Er lag al een theorie toets voor mij klaar waar ik een voldoende voor gescoord heb. Na de toets heb ik alles netjes klaar gelegd en ging de instructrice ons laten zien hoe wij de nagels moesten voorbereiden, de sjablonen aan moesten brengen en een French Manicure moesten uitvoeren. Dit hadden wij allemaal al eens op de nailtrainer gedaan maar werd nu nog eens voorgedaan zodat wij geen enkele stap zouden vergeten. Tussendoor moesten wij ons werk continu laten controleren.

Nailtrainer met sjablonen

Voor de lunch was ik klaar met de eerste hand, deze moest alleen nog gevijld en gepolijst worden. Na de lunch ben ik eerst verder gegaan met de tweede hand en daarna heb ik alles gevijld en gepolijst. Uiteindelijk heb ik nog tot een uur na lestijd doorgewerkt om alles netjes af te krijgen en zeker niet voor niets. Ik was dan weleens waar als laatste klaar (en dus ruim 5 uur bezig geweest met één set nagels en het continu laten controleren), maar met een prachtig eindresultaat. Mijn instructrice heeft mijn werk nagekeken en bijna alles werd met een goed beoordeeld. Alleen bij de nagelriemen moet ik nog iets netter werken (ik laat de nagelriemen met rust maar ik breng geen egale lijn aan). Hier was ik natuurlijk ontzettend blij mee. Over twee weken gaat mijn buurvrouw weer met mij mee, dan gaan we bezig met de nabehandeling van de acryl nagels. Hopelijk blijven de nagels de aankomende twee weken dan ook mooi zitten.

French Manicure acryl nagels op model

Wat vinden jullie van een French Manicure?

Liefs,
Sylvana

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *