Probleem nagels #1 Onycholysis

Zelf ben ik iemand die er echt van houdt om elke keer iets anders op mijn nagels te dragen. Daarom draag ik mijn nagellooks vaak maar één week. Alleen nou is er dus één dingetje met mijn nagels. Een tijd geleden ben ik heel erg ziek geweest, ik had borstkanker, en heb ik chemokuren gekregen. Inmiddels ben ik in remissie maar de uitwerkingen van de chemokuren beginnen nu nog langzaam zichtbaar te worden. Zo ook op mijn nagels.

Mijn nagels zijn heel erg dun geworden en beginnen los te laten van het nagelbed. Hierdoor zijn ze heel erg gevoelig als er iets tegen aan komt. Wat nu dus belangrijk is om te doen is om ze goed te verzorgen en zo kort mogelijk te houden. Daarom vijl ik ze momenteel heel erg kort, al scheuren ze zelf ook nog veel kort af, en smeer ik ze iedere dag in met nagelriemolie.

Hoewel ik wel gewoon nagellak en gellak mag dragen, merk ik toch dat dit ook niet echt bevorderlijk werkt. Daarom besloot ik dat het tijd was om mijn nagels gewoon eens even rust te geven.

Ik heb dan ook mijn handen lekker verwend met een manicure waarbij ik begon met het verwijderen van de gellak. Dit doe ik door de bovenste laag van de lak eraf te vijlen (in dit geval het chrome pigment en de topcoat). Daarna drenk ik celstofdeppers in gellak remover en leg ik deze over de nagels heen. Vervolgens pak ik ze in met aluminium folie. Dit laat ik 10 – 15 minuten inwerken en daarna kan ik met een houten bokkenpootje de lak verwijderen. Vervolgens ga ik voorzichtig en heel licht met een bufferblok over mijn nagels heen om de laatste restjes te verwijderen en de nagels weer egaal te maken.

Vervolgens ben ik mijn nagels gaan weken in de soak die ik laatst voor jullie getest heb. Daarna ben ik voorzichtig de nagelriemen terug gaan duwen.

Vervolgens heb ik de scrub van Cuccio Naturale gebruikt om de dode huidcellen van mijn handen te verwijderen en mijn handen en nagels een beetje te voeden met de olie die erin zit.

Daarna was het tijd om een handmasker aan te brengen. Dit masker bracht ik niet alleen aan op de handen maar ook op de nagels. Vervolgens heb ik dit masker 10 minuten in laten trekken.

Tot slot heb ik de handen ingesmeerd met de Cuccio Naturale butter en heb ik Diva nagelriemolie aangebracht op mijn nagelriemen, zijwallen en nagels.

 

Mijn nagels zien er weer gevoed uit net als mijn handen. Je kunt natuurlijk nog wel zien dat de nagels iets mankeren, de witte rand loopt verder door in de nagel en de nagels zijn ontzettend dun. Dit zal na verloop van tijd en met een goede verzorging weer volledig herstellen.

Heb jij problemen met jouw nagels?

Liefs,
Sylvana

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *