De eerste keer: gel nagels zetten

Zoals jullie weten ben ik in december begonnen met de cursus allround nagelstyliste. Inmiddels heb ik de onderdelen manicure en acryl nagels afgesloten en zijn wij begonnen met het onderdeel gel nagels. Voor de eerste les gel nagels ging mijn vriendin met mij mee.

De opdracht in deze les was het zetten van gel nagels met behulp van tips in french manicure stijl. Ik moet zeggen dat ik eerst een beetje zenuwachtig was voor de les, want wij hadden nog niet op de nailtrainer geoefend met gel nagels zetten, dus deze les werd ook echt de eerste keer dat wij met gel gingen werken. Ik hoopte dan ook dat het niet al te ingewikkeld zou zijn en dat mijn vriendin in ieder geval met mooie nagels naar huis zou gaan. Zij moet er immers nog 2 weken mee lopen aangezien zij ook mee gaat voor de nabehandeling les.

De trainster liet ons zien hoe wij de gel moesten aanbrengen en hoe je, op een simpele manier, een mooie strakke smileline kan maken. Dit zag er allemaal veel makkelijker uit dan hoe het bij acryl werkt en dus ging ik hiermee aan de slag. Ik moet eerlijk toegeven dat dit mij best wel goed afging. Het enige dat ik moeilijk vindt aan gel is dat je er minder snel een mooie apex mee bouwt, ofwel dat je minder snel dikte aan de nagel aanbrengt. Verder vind ik gel ontzettend fijn om mee te werken. Er zit amper een geur aan (iets wat echt een nadeel is aan acryl), je penseel is makkelijker te reinigen (acryl gaat al snel tussen de haren van het penseel zitten) en het is ook nog eens sneller te vijlen (gel is zachter dan acryl).

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden:

Zelf ben ik ontzettend blij met het eindresultaat en ook mijn vriendin vindt dat het er mooi op zit. Inmiddels zijn wij bijna 2 weken verder en zitten haar nagels er nog steeds goed en mooi op.

Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *